május 20, 2024

Milyen előnyei vannak a BME angol nyelvű képzéseinek?

építészmérnöki képzés

A továbbtanulás mindig örökzöld téma, és a megfelelő képzőintézmény kiválasztása mellett sarkalatos kérdés az adott szak kiválasztása. Felkapott téma a külföldi tanulás is, ugyanakkor számtalan kiváló angol nyelvű képzés érhető el azoknak, akik itthon szeretnének továbbtanulni, és az idegennyelv-tanulás lehetőségéről sem szeretnének lemondani. A kínálat bőséges, így a döntés megkönnyítése érdekében összegyűjtöttünk pár kiváló angol nyelvű képzést, amelyekkel könnyű lesz a munkaerőpiacra kilépni.

Miért jó választás a BME angol nyelvű képzése?

Mielőtt a BME angol nyelvű képzéseit bemutatnánk, érdemes pár szót szólni magáról az egyetemről. A BME Közép-Európa egyik legrangosabb egyeteme, amely sokszínű, magas színvonalú képzésének köszönhetően dobogós az elsőhelyes jelentkezők körében: csak az idei évben a jelentkezők 50 százaléka valamely képzését jelölte meg. Bár a diákok körében elsősorban Műegyetemként ismert, a hagyományos mérnöki tárgyak mellett magas szinten oktat természettudományos tárgyakat, és képez gazdasági szakembereket. A tudományos fokozattal rendelkező fiatal oktatók száma kiemelkedően magas, ugyanakkor évente több vendégprofesszor is érkezik az egyetemre.

Milyen előnyei vannak a BME angol nyelvű képzéseinek?

A BME idegen nyelvű képzései a külföldi hallgatók számára is vonzóak, és az egyre bővülő kínálatnak köszönhetően egyre több külföldi hallgató érkezik Magyarországra. Másrészt a magyar anyanyelvű diákok is egyre gyakrabban választanak olyan szakot, amelynek képzése teljes mértékben angol nyelven zajlik.

BME angol nyelvű képzései a magyar diákok számára is vonzó alternatíva

A döntést sokféle élethelyzet befolyásolja, egyrészt nem mindenki szeretne hosszabb időre külföldre menni, és tanulni, hiszen jó esetben, ez legalább 6 féléves távolléttel járna együtt. Vagy bár sokan szeretnének, de az anyagi lehetőségek nem engedik meg, és az összköltségeket tekintve még mindig jobban járnak egy itthoni idegen nyelvű képzéssel.

Karrierfejlesztés, személyes kompetenciák fejlesztése, nemzetközi környezet

Számos vitathatatlan előnnyel jár, ezek egyike, hogy az innovatív nemzetközi környezet karrierfejlesztési lehetőséget kínál a hallgatók számára. Az idegen nyelvi kompetenciák kiváló lehetőséget nyújtanak a személyes fejlődésre is, fejlesztik a problémamegoldó képességet, az alkalmazkodóképességet. Valamint hihetetlen előnyökkel jár a nemzetközi hallgatókkal történő együttműködés – közös feladatok, projektmunkák – később a munkaerőpiacon. De elősegíti, hogy a szakmai gyakorlat során nemzetközi környezetben próbálják ki magukat.

BME építész képzés

Népszerű angol nyelvű képzések

Management and Leadership MSc

A Gazdaság-és Társadalomtudományi Kar az egyetem legfiatalabb kara, amelynek képzései jól illeszkednek a műszaki és természettudományi karok által oktatott különböző programokhoz. Jó példa erre a magas szintű üzletvezetési ismeretek nyújtó 4 féléves angol nyelvű Master in Management and Leadership program, amely évek óta előkelő helyen áll a QS ragsorban.  A program a kar legnagyobb létszámú szakja, és a menedzsment széles területén kínál korszerű és átfogó ismereteket – a szakma fejlődésének és a gazdasági-társadalmi igényeknek megfelelően. A program fókuszában olyan területek állnak, mint például a pénzügyi menedzsment, projektmenedzsment, üzleti analitika, és az üzleti jog.

Civil Engineer BSc

Az Építőmérnöki Karon található 8 féléves Civil Engineer BSc program kétféle szakirányt kínál: Specialization in Structural Engineering, illetve Specialization in Infrastructure Engineering szakirányt. A programot olyan diákoknak érdemes választani, akik vasutak, alagutak, víziközművek, hidak tervezésével építésével és karbantartásával kívánnak a későbbiekben foglalkozni. A szakmai tantárgyak mellett a hallgatók széleskörű ismeretet kapnak például város és regionális fejlesztés, mikro és makroökonómia, menedzsment, és üzleti jog területeken is, amelyek elengedhetetlenek a mai építőmérnökök számára.  A képzés magába foglal egy többhetes ipari gyakorlatot illetve mérőgyakorlatot is.

Pre-MSc in Architecture

A BME 2 féléves előkészítő programokat is kínál angol nyelven. Például a Pre-MSc in Architecture program olyan hallgatók számára javasolt, akik más intézményben szerezték meg az Építészmérnök BSc végzettséget, majd nem sikerült bejutniuk az Építészmérnöki MSc programra. Az előkészítő programot szóbeli, és írásbeli felvételi vizsga előzi meg. Nagy előnye, hogy sikeres elvégzése után automatikus felvételt nyernek a hallgatók az MSc programra.