szeptember 28, 2021
Narancsos gesztenyetekercs

glutenmentesdieta.hu

Narancsos gesztenyetekercs

Az adventi időszakban érdemes ezt a sütés nélküli narancsos sütit elkészíteni. Alig van vele munka, de a végeredmény tökéletes. Gluténmentes, és növényi tejpótlóval készítve tejmentes is.

Hozzávalók:
3 csomag gesztenyemassza (75 dkg)
2 evőkanál narancslé vagy narancslikőr
1 dl narancslé
1 dl tej
2 evőkanál liszt
2 evőkanál gyümölcscukor vagy cukor
5 dkg vaj vagy margarin
1 narancs
12 dkg tejcsokoládés vagy étcsokoládés tortabevonó
6 dkg vaj vagy margarin
kandírozott citrus darabok

Elkészítés:
A gesztenyemasszát olvasszuk ki, majd 2 ek. narancslével gyúrjuk át. A tejet a narancslével és a liszttel főzzük fel. Édesítsük, majd még melegen keverjük bele a vajat. A sárga krémet hűtőben hűtsük ki.

Töltés: A gesztenyét egy folpackon nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságú téglalappá. Erre kenjük rá a narancsos krémet. A narancs húsát vágjuk kis kockákra és szórjuk rá a krémre.

A folpack segítségével tekerjük fel, majd tegyük fagyasztóba egy jó órára. A tej- vagy étcsokis bevonót gőz felett olvasszuk fel és keverjük bele a vajat, majd kenjük rá a gesztenyetekercsre, és a tetejét szórjuk meg kandírozott citrushéjakkal.

Fotó: Illusztráció / glutenmentesdieta.hu