május 21, 2024

Nyilvánosan ellenőrizhető a részvételi jogosultság az agrárkamarai választásra

aratás_ősziárpa_árpa bioárpa

Karcag, 2014. június 10. Beérett árpakalászokat tart a kezében egy férfi Karcag határában, az Üllõparti Gazdaszövetkezet egyik 38 hektáros tábláján, ahol megkezdõdött a bioárpa aratása 2014. június 10-én. A bio õszi árpa 11 százalék vizet tartalmaz, és az eddigi eredmények alapján hektáronként 40 tonnás termést ad. MTI Fotó: Mészáros János

A választási tagjegyzéket a NAK országos ügyintéző szervezete március 31-ig véglegesíti.

Nyilvánosan ellenőrizhető az agrárkamarai tagjegyzék alapján összeállított választási jogosultság a május 20-i megyei küldöttválasztásokra – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A jogosultság a NAK honlapján ellenőrizhető a kamarai azonosító megadásával. Változtatást március 4-ig a lehet kérni agrárkamarai tagság létesítése vagy megszűnése esetén. A jogosultságokat a december 31-i tagjegyzék alapján állapították meg. A kérelemhez szükséges dokumentumokat, nyilatkozatokat elektronikusan és postán lehet beküldeni, vagy a NAK portálján elérhető választási űrlapot kitöltve – írták.

A választási tagjegyzéket a NAK országos ügyintéző szervezete március 31-ig véglegesíti. A vitás esetekről  az Országos Kamarai Választási Bizottság dönt.

A közlemény szerint a NAK pártoló és a tiszteletbeli tagjai mellett minden kamarai tag szavazhat a megyei küldöttjelölteket tartalmazó listára. A választási részvételre csaknem 400 ezren jogosultak – tették hozzá.

MTI

Címlapkép: MTI Fotó: Mészáros János