május 20, 2024

Papp István lett az év agrárembere 2022-ben

Papp István Hajdúhús 2000 Kft.

Papp István, a debreceni Hajdúhús 2000 Kft. tulajdonosa és ügyvezetője lett az év agrárembere 2022-ben / Fotó: dehir.hu

Papp István az Év Élelmiszeriparosa díjat is elnyerte az Agrotrend Csoporttól, amely már kilencedik alkalommal osztotta ki az elismeréseket. A győztest korábban megválasztották az év gazdasági szereplőjének is a Dehir.hu olvasói. 

Papp István, a debreceni Hajdúhús 2000 Kft. tulajdonosa és ügyvezetője lett az év agrárembere 2022-ben – közölte a szervező Agrotrend Csoport.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a kilencedik alkalommal átadott Év Agrárembere díjat 2014-ben

azzal a szándékkal alapították, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdálkodókra, termelőkre, fiatal gazdákra és kertészekre, akik önzetlenül támogatják környezetüket, társadalmi szerepvállalásuk jelentős, kiemelkedő munkájuk mellett pedig a közjóért is sokat tesznek.

Az Év Agrárembere nagydíj mellett az előző évekhez képest kis változtatással tizenegy kategóriában díjazták még az év emberét. A fenntartható gazdálkodás kategória átalakult ökológiai gazdálkodásra, valamint az agrárinnováció, az agrárgépészet, az állattenyésztés, a feldolgozó-élelmiszeripar, a fiatal gazda, a jövő agrárszakembere, a kertészet, a növényvédelem és a szántóföldi növénytermesztés kategóriák sorába bekerült az erdőgazdálkodás kategória is.

A díj fővédnöke ezúttal is Nagy István agrárminiszter volt, aki rövid videóüzenetben köszöntötte a szervezőket és a résztvevőket.

A szaktárcát Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár képviselte, aki a díjátadón elmondta: a tavalyi év nehézségeit az állattartók különösen megérezték, a takarmány árának drágulását az aszály csak tetézte, és az idei év is sem lesz zökkenőmentes – olvasható a közleményben.

MTI / dehir.hu