
A Somlói borvidék ikonikus szőlőfajtája, a juhfark válogatott tételeit vonultatja fel szombaton a somlói Tornai Pincészetben a tizenhét helyi borászat részvételével meghirdetett 6. Somlói Juhfark Ünnep, amely workshopokat, pincelátogatást és dűlőtúrát is kínál a Somló-hegyen.
A Somló egész világon egyedülálló, vulkanikus terroirját a juhfark jeleníti meg a legtökéletesebben. Az eredmény egy sokarcú, a könnyedtől a testesig minden stílusban utánozhatatlan, komplex ízvilágú bor – hangsúlyozták a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.
A Somlói Juhfark Ünnepen résztvevő borászok ezúttal is többkörös előkóstolón választották ki azokat a borokat, amelyek a legszebben mutatják meg ezt az egyedien ásványos ízvilágot, és így méltók a közös bemutatkozásra. Mint írták, a nagy sétálókóstolón 17 termelőtől 28 tétel bizonyítja, hogy a juhfark minden borstílusban magas minőségű borokat produkál.
A Somló-hegyen idén is indul buszos dűlőtúra, amelynek során az érintett pincészetek legkedvesebb borai is megkóstolhatók. A Tornai Pincészet nemzetközi díjnyertes boraiból rendez vertikális juhfarkkóstolót Tornai Tamás tulajdonos vezetésével, Mészáros Gabriella borakadémikus pedig A sajtok világa és a juhfark címmel tart interaktív gasztrokóstolót.
Mint a szervezők közölték, idén is indítanak buszjáratot Budapestről, a környéken megszállók pedig ingyenes transzferszolgáltatást vehetnek igénybe.
A Somlói Juhfark Ünnep részletes programja a Tornai Pincészet honlapján érhető el.
MTI
Népszerű cikkek a rovaton belül
Jövő héten NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow!
Miért az összes kaszinójáték között nyerőgépek a legnépszerűbbek?
Elkészült bennszülött növényeink leltára
Online kaszinók az éghajlatváltozás ellen? – Nem is olyan őrültség!
Módosítanák a vetési varjakra vonatkozó jogszabályokat
Hollandában már nem végezhetnek a tulajdonosok saját háziállataikkal
Megvan a gyilkos galóca ellenszere
Mezőgazdaság: Magyarország az agroökológiai termelési módszerek felé halad
Tanyaegyetem: egy online tanfolyam, amely megtanít kaszálni, hurkát tölteni, vagy kakast herélni