április 17, 2024

TKG – 456 tápkockakészítő gép

TKG - 456 tápkockakészítő gép

www.alfagep.hu

TKG – 456 tápkockakészítő kertészeti gép által készített lehetséges tápkockaméretek:

5 x 5 x 5 cm – a furat 20 mm
6 x 6 x 6 cm – a furat 20 mm
7 x 7 x 7 cm – a furat 30 mm
A keverőcsiga által szállított nedves földkeverék a tápkockakészítő fogadógaratába kerül. A kilincsszerkezet által mozgatott szállítószalag szakaszos mozgással 2 db állítólemezen keresztül az elõpréselőhöz juttatja a földkeveréket. Az előpréselésből kikerülő préselt anyag a tömörítőlap és a csapokkal ellátott préselőfej alá kerül. Ez utóbbi három egység, az előpréselő, a tömörítőlap és a préselőfej egymással szinkronban alternáló mozgást végez, mely mozgást egy villanymotorral meghajtott hajtómű végén elhelyezett forgattyúskar (excenter) biztosítja.

A forgattyúkar “lefelé” mozgatásával történik a tápkockák kivágása – ebben a helyzetben a szalag áll. A forgattyúkar “felfelé” mozgatásakor a szalag a kivágott tápkockákat továbbítja. A kész tápkockákat leszedővillával lehet a szalagról leemelni.
A tápkockák méretének változtatása a préselőfej, az osztott tömörítőlap, valamint a kilincskerék cseréjével valósítható meg. A tápkocka méretének megfelelő elemekhez kell igazítani az előtömörítő lapot is.

www.alfagep.hu
info@alfa-gep.hu