július 25, 2024

Több hektáron égett a gabona az Alföldön

gabona tűz tűzoltó

Katasztrófavédelem

Több hektáron gyulladt ki a gabona az Alföldön Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád-Csanád megyében hétfőn.

Délután Csongrád-Csanád megyében újabb helyszínen keletkezett tűz. Kübekháza külterületén mintegy húsz hektáron leégett a lábon álló gabona. A tűzoltók körülhatárolták a lángokat, munkájukat erőgépek is segítik, amelyekkel körbetárcsázzák a területet.

Martfű külterületén 15 hektáron égett a lábon álló gabona és öt hektáron a tarló. Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a tűz betört a közeli zártkertekbe is; egy 10 négyzetméteres melléképületet teljes egészében elpusztítottak a lángok, illetve felrobbant egy gázpalack is. Senki nem sérült meg.

A tűzoltók megfékezték a lángokat – közölte a referens.     Szintén több hektáron ég a lábon álló gabona és a tarló Makó-Rákos külterületén. A lángok veszélyeztetik a Körös-Maros Nemzeti Park védett területét és egy közeli szarvasmarhatelepet.

A 4-es, kiemelt fokozatú tűz oltásában mintegy harminc tűzoltó és több erőgép is részt vesz.

Utóbbiakkal igyekeznek körültárcsázni a területet, de a munkát nehezíti a föltámadó szél – közölte Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

MTI

Fotó: Illusztráció / Katasztrófavédelem