április 20, 2024

Több mint ötven hektáron égett az erdő Soltszentimre közelében

erdőtűz-tűz

MTI/Donka Ferenc

Több mint ötven hektáron égett az Izsák és Soltszentimre közötti erdős terület, a szerda este keletkezett tűzben egy lovasmajor több épülete is kigyulladt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön a honlapján.

A tüzet sikerült megfékezni, de a száraz időjárás miatt húsz tűzoltóautó estig a helyszínen marad, és a tűzoltók figyelik az esetenként visszagyulladó aljnövényzetet – tájékoztatta a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem csütörtök reggel az MTI-t.

Az OKF szerda éjszaka azt közölte honlapján, hogy tizenhét település száztizennégy tűzoltója oltja a tüzet, amely az aljnövényzetet és részben a fák koronáját érintette.

erdőtűz-tűz-tűzoltó
Tûzoltók oltják 2022. július 13-án az Izsák és Soltszentimre közötti erdõben délután keletkezett tüzet. Mintegy ötven hektáron égett részben az aljnövényzet, részben a fák koronája. Személyi sérülésrõl nem érkezett információ.
MTI/Donka Ferenc

Az érintett területen hat lakott tanya van, ezekben nem tett kárt a tűz, de az épületekből négy embert kimenekítettek. A lángok megfékezését négy traktor is segítette. A turisztikai célokat is szolgáló lovasmajorban – ahonnan az állatokat már korábban kimentették – kigyulladt több épület és egy ponyvafedésű karám.

MTI

Címlapkép: MTI/Donka Ferenc