A versenyen idén is keresik a legjobb magánfőzött és bérfőzetett párlatot, a legeredményesebb magánfőzőt és bérfőzetőt, valamint a legeredményesebb bérfőzdét. Újdonság, hogy ezúttal díjazzák a legjobb kereskedelmi pálinkát és a legeredményesebb kereskedelmi főzdét is.
A fődíjak mellett champion, azaz kategóriagyőzteseket is hirdetnek, illetve arany, ezüst, bronz minősítéseket is kiosztanak.
Az év gyümölcse ezúttal az alma, a legjobb abból készült párlatot külön díjazzák majd.
Nevezni bárhonnan lehet, az elmúlt években érkeztek minták Szlovákiából, Romániából, Szerbiából, Ukrajnából és Izraelből is – közölték.
A beérkezett mintákat számítógépes adatbázisra építve szakmai zsűri bírálja június elején. Megvizsgálják, hogy a termék ízében, illatában tiszta-e, és hogy érezhető-e rajta az alapanyagként használt gyümölcs karaktere. Emellett a textúrát és az összbenyomást pontozzák.
A minták beküldésének határideje május 31., az eredményhirdetés szeptember 16-án lesz – olvasható a közleményben.
A 22. Gyulai Pálinkafesztivált szeptember 15-17. között rendezik meg.
MTI
A címlapfotó illusztráció, MTI-fotó
Népszerű cikkek a rovaton belül
Befejeződött a lengyel gazdatiltakozás
Emelkedő gabonaáraknál nem érdemes a készleteken ülni
Be akarják tiltani a szalmabálák erőművi értékesítését
Milyen előnyei vannak a BME angol nyelvű képzéseinek?
Továbbra is korlátozás nélkül ömölhetnek az ukrán termékek Európába
A húsfogyasztók és a gazdák büntetésében látja a jövőt a német zöldpolitika
Csökkenek az árak a zöldségpiacon
Ennyivel nőttek a termőföldárak tavaly
Bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre