április 19, 2024

A zabkorpás zsemle tápanyagtartalma

zabkorpás zsemle

A zabkorpa sokoldalú élettani hatással rendelkezik, elősegíti az egészséges táplálkozás kialakítását, illetve egészségvédő hatást fejt ki. A diétázók szívesen fogyasztják, ugyanis kiváló szénhidrát forrás, ugyanakkor csökkenti a koleszterinszintet, ami a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében nyújt segítséget.

A zabkorpás zsemle tápanyagtáblázata
TÁPANYAG MENNYISÉG
Víztartalom (g) 29
Energia (kcal) 296
Fehérje (g) 9,7
Zsír (g) 6,2
Szénhidrát (g) 50
Cukortartalom (g) 4,2
Rost 3,6
Magnézium (mg) 24
Vas (mg) 3,5
Kalcium (mg) 62
Cink (mg) 1,1
Mangán (mg) 0,55
Kálium (mg) 100
Szelén (mikrogramm) 30
Nátrium (mg) 572
Réz (mg) 0,13
Foszfor (mg) 100
A-vitamin (NE) 25
A-vitamin (RAE) 5
B1-vitamin (mg) 0,51
B2-vitamin (mg) 0,50
B6 vitamin (mg) 0,05
B8-vitamin (mg) 33
B12 vitamin (mg) 0,26
C-vitamin (mg)
D-vitamin (mikrogramm)
D-vitamin (NE)
E-vitamin (mg) 0,35
K-vitamin (mikrogramm) 2,24
Alfa-karotin (mikrogramm)
Béta-karotin (mikrogramm) 1
Béta-kriptoxantin (mikrogramm) 1,04
Folát (mikrogramm) 182
Folsav (mikrogramm) 134
Pantoténsav (mg) 0,66
Niacin (mg) 3,3
Retinol (mikrogramm) 4,8
Lutein-zeaxantin (mikrogramm) 73
Egyszeresen telítetlen zsírsav (g) 2,9
Többszörösen telítetlen zsírsav (g) 1,13
Telített zsírsav (g) 1,54
Koleszterin (mg) 54