
Fotó: Quintessence Pálinkaverseny Facebook oldala
A tavalyi 1700 mintaszám után az idén több mint 2177 pálinkát neveztek, ebből 2169 tétel került a bírák elé. Magyarországon kívül Szlovákiából, Romániából és Szerbiából is sok pálinkafőző nevezett.
Nemes cél, akarat és befektetett munka: ez az a három erény, amely összeköti mindazokat, akik az elmúlt évtizedekben a magyar pálinka hírnevéért dolgoztak – mondta Bognár Lajos főállatorvos a Quintessence – XII. Pálinka és Párlatversenyen, Debrecenben az Agrárminisztérium szombati közleménye szerint.
Bognár Lajos beszédben kitért arra, hogy a versenyre nevező vállalkozók és főzőmestereik ismét magasra tették a lécet, és a folyamatos kísérletezéseiknek köszönhetően idén is kiváló minőségű pálinkákkal neveztek. A szervezők szakemberek a világjárvány miatti kényszerű szünetben sem tétlenkedtek és a verseny értékelési rendszerét tovább fejlesztették.
“Az így megalkotott új, 100 pontos bírálati rendszer egyrészt komoly iránymutatással szolgál a készítőknek párlataik további tökéletesítéséhez, másrészt ösztönzést és segítséget nyújt a fejlődéshez, az érvényesüléshez” – fogalmazott a szakember a közlemény szerint.
A főállatorvos hangsúlyozta, a magyar kormány az elmúlt évek alatt sokat tett az ágazat fejlődéséért támogatási és szabályozási szinten is, példaként említette a pálinka és a törkölypálinka hungarikum-bejegyzését. Hozzátette, ezeknek a lépéseknek köszönhető, hogy nemzeti italunk presztízse az elmúlt évtizedekben nagyot nőtt, ma már az évszázadok óta épített világmárkákkal is felveszi a versenyt – írták.
Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett Quintessence (XII.) Pálinka- és Párlatversenyre rekordszámú nevezés érkezett: a tavalyi 1700 mintaszám után az idén több mint 2177 pálinkát neveztek, ebből 2169 tétel került a bírák elé. Magyarországon kívül Szlovákiából, Romániából és Szerbiából is sok pálinkafőző nevezett. A verseny idei győztese az Árpád és Vadász Pálinka lett – áll az AM közleményében.
MTI
Fotó: Quintessence Pálinkaverseny Facebook oldala
Népszerű cikkek a rovaton belül
USA jelentés: Az Európába érkező ukrán mezőgazdasági termékek jelentős része génmódosított összetevőkkel szennyezett
Az olaszok nem kérnek a műhúsból
Rekordmennyiségű kukoricakonzervet állított elő a Bonduelle idén
A tej élet, erő, egészség
Egyre több az olcsó import, egyre kevesebb a hazai termékek aránya a polcokon
Az igazi szuperélelmiszer: a gomba
Mesterséges intelligencia segítségével fejlesztettek pékárukat
Online élő kaszinó kontra hagyományos kaszinó: melyik kínál jobb élményt?
A sikeres online sportfogadás titkai: taktikák és trükkök