július 21, 2024

Disznókat és takarmányt loptak egy túrkevei telepről

malac-disznó-sertés sertéstelep

Fotó: MTI/SZIGETVÁRY ZSOLT

Vádat emelt a Mezőtúri Járási Ügyészség három férfi ellen, aki 65 sertést és több tonna takarmányt tulajdonított el a múlt év elején egy túrkevei telepről – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

A tájékoztatás szerint a két túrkevei és a mezőtúri férfit bűnszövetségben elkövetett lopással vádolják.

A három férfi 2023. január elején egyeztetett a bűncselekményről, miután megtudták, hogy a sertéstelep kamerarendszere mikor van kikapcsolva. A takarmányra és a sertésekre az egyikük szerzett vevőt. A lopások idejét, mennyiséget a vevői igényekhez szabták, és előre megállapodtak a vételár felosztásának módjában is.

A vádlottak közül ketten 2023. január eleje és 2023. február 24. között heti rendszerességgel összesen 65 sertést, valamint 2,5 tonna takarmányt tulajdonítottak el a telephelyről, ezeket személygépkocsival és ahhoz kapcsolt utánfutóval szállították el. Ezt követően egy-két napon belül a harmadik társuk értékesítette az árut, amelyről a vevők nem tudták, hogy lopott.

Az eltulajdonított sertések és takarmány értéke mintegy 4 millió forint volt. A nyomozás során 31 sertést lefoglaltak, ezek értéke megtérült – áll a közleményben.

MTI