
Fotó: nyiregyhaza.hu / Szerka Lajos
Mintegy 1,7 milliárd forint értékű élelmiszeripari fejlesztés valósult meg a sütőipari termékeket gyártó Nyíregyházi-Kenyérgyár Kft.-nél, a projektzáró ünnepséget csütörtökön tartották a nyírségi megyeszékhelyen.
Az eseményen Krámer Zoltán, a társaság ügyvezető igazgatója elmondta, a beruházás keretében a termelés bővítéséhez szükséges gépeket vásároltak, valamint egy új, több mint kétezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnok épült, amelynek tetején napelemes rendszert létesítettek.
Az 1,64 milliárd forint összköltségű beruházás 623 millió forint vissza nem térítendő támogatásból és 640 millió forint hitelfelvételből valósult meg, amihez a társaság 421 millió forint saját erőt biztosított.
A 190 munkavállalót foglalkoztató, a multinacionális üzletláncoknak is beszállító nyíregyházi üzemben tavaly 5500 tonna friss és 4600 tonna fagyasztott terméket állítottak elő – tette hozzá az igazgató.
A nyilvános cégadatok szerint a kft. 2021. évi árbevétele 3,9 milliárd forint, adózott eredménye pedig 304 millió forint volt, a 2020-as évet 3,6 milliárd forintos árbevétellel és 202 millió forint nyereséggel zárta.
MTI
Népszerű cikkek a rovaton belül
Ultramodern takarmányüzemet adtak át Dabason
Átadták az ország legnagyobb tojástermelő telepét
Osztrák légylárvatermelés – viszolygás kikerülve
A sertéságazatban terjeszkedik az UBM csoport
Így is lehet: zöldség- és gyümölcsértékesítésből rekordbevétel
Csaknem egyharmadával nőtt a Kométa árbevétele tavaly
Vannak jó válaszok az elmúlt évek nehézségeire
Papp István lett az év agrárembere 2022-ben
Ágazati stratégiára van szükségük a díszkertészeknek