május 22, 2024

Élőalgás tápoldatok használata

agriculture alga uj

Az élőalgás tápoldat 100 %-ban természetes anyag, amely a biotermelésben is helyet kap. Lobtrágyaként használható, alkalmazásával jelentősen csökkenthető a műtrágya mennyisége, ugyanakkor esős évszakban és aszályos időszakban is a kezelt területen nő a terméstöbblet. Használatának előnye, hogy bármilyen szerrel keverhető a gyomirtás során is.

Az élőalgás tápoldat jellemzői

Egyre többen használják az élőalgás tápoldatot, amelynek alkalmazásával az időjárás szélsőségességét lehet kivédeni. A használata mellett szól, hogy a tápoldat hatására megnő a növény ellenállóképessége, amely védi a fuzárium és egyéb gombás megbetegedések ellen. Mivel természetes anyagról van szó, megfelel a fenntartható gazdálkodás követelményeinek, ugyanakkor a terméshozam növelése mellett a talajra és a környezetre is kedvező hatással van. Zöldségeknél, szőlőnél, és balkonnövényeknél, valamint lakásban tartott dísznövényeknél is használható. Az Organic Green Gold koncentrátum használata során sem a gyermekek, sem a háziállatok nincsenek kitéve mérgező anyaggal való érintkezésnek.

Az élő algák gyűjtőfogalmába több mint 50 ezer faj tartozik, egyaránt előfordulnak élővizekben, tengerekben,és az állatok itatójában is. Használata a tenger mellett élő népek ősrégi módszerén alapul, akik a hínárokat és zöld növényi részeket szerves anyagként használták fel. Kutatások igazolták, hogy a lehulló alga a talajban az ott élő mikroorganizmusok számára szénhidrátot, energiát biztosít, így pozitív mellékhatásaként a baktériumok és gombák elszaporodnak a talajban. Használatával nemcsak jobb gyökérképződés, hanem intenzívebb hajtásnövekedés érhető el.

Az élőalgás tápoldat használata

agriculture alga2 uj

A fenntartható gazdálkodás követelményeinek megfelelve kiváló lombtrágyázásra, előnye, hogy a szedés napjáig sokoldalúan alkalmazható.

  • Szőlő

Szőlő esetében lemosó permetezéskor, majd később a virágzáskor, bogyóképződéskor, valamint fürtzáródáskor javasolt. Pozitív hatása, hogy a természetes cukorfokot is növelheti 5-10 százalékkal.

  • Zöldségfélék

Zöldségek esetében nagyobb, zamatosabb, egészségesebb terméshozam érhető el.

  • Balkonnövények, kerti növények, beltéri dísznövények

A különböző növények, vágott virágok élettartamát is növeli.