április 28, 2024

Fehérboros-fokhagymás csirkecomb

Fehérboros-fokhagymás csirkecomb

Egy egyszerű, ám nagyszerű, zsírmentes recept a fehérbor és a fokhagyma kedvelőinek.

Hozzávalók

csirke alsó combok

Pácnak: jódozott só, sok zúzott fokhagyma, zúzott bors, kakukkfű, rozmaring, 1-2 dl fehérbor

Elkészítés

A fehérborba beletesszük a fűszereket – a són kívül. A megmosott combokat ebbe a pácba tesszük egy éjszakára. Másnap fogunk egy olyan sütőtálat, ami fedhető. A legjobb a fém tál vagy a római tál, azaz: cserépedény. Ebbe tegyük a combokat, sózzuk őket meg, majd öntsük rá a páclevet is. Más zsiradék nem kell, mert a bőrből kisül a zsír.

Lefedve, előmelegített sütőben 1 órán át süssük a combokat. Friss salátával vagy vegyes körettel fogyasszuk.