április 23, 2024

Felhívás a Hagyományok-Ízek-Régiók védjegy pályázatra

kolbász füstölt áru

agrarkapu

A következő, jubileumi bíráló bizottsági ülésre a pályázatokat 2022. március 18-ig várják.

Az idén húszéves az agrártárca Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegye – hívta fel a figyelmet az Agrárminisztérium (AM) közleményében.

A HÍR védjegy használati jogának elnyerésére a minisztérium pályázati rendszert működtet, amelyre a jelentkezés folyamatos, az elbírálás viszont szakaszos.

A következő, jubileumi bíráló bizottsági ülésre a pályázatokat 2022. március 18-ig várják – közölte Tarpataki Tamás agrárpiacért felelős helyettes államtitkár a közleményben. Hozzátette, a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) megjelölés színes ábrás védjegyként 2002. március 12. óta szerepel a nemzeti védjegylajstromban, így idén ünnepli bejegyzésének huszadik évfordulóját. A Hagyományok-Ízek-Régiók program keretében már 189 hagyományos és tájjellegű termék viseli a védjegyet.

A nyertes pályázók a HÍR Védjegyesek Klubja tagjává válnak, részükre a minisztérium szakmai tájékoztatást és segítséget nyújt a védjegy használatával kapcsolatban és a földrajzi árujelzők oltalma iránti kérelmeik benyújtásához – közölte a helyettes államtitkár.

A pályázni szándékozók kérdéseikkel fordulhaanak az AM HÍR titkárságához a hir@am.gov.hu e-mail címen. A HÍR-védjegyről információkat, valamint a pályázati felhívást az alábbi hivatkozáson érhetik el: www.gi.kormany.hu/hir-palyazati-felhivas.

MTI

Fotó: agrarkapu.hu