Nekünk magyaroknak ezt a mustárral, hagymakarikával tálalt húsételt aligha kell bemutatni. Remek ünnepi-, vagy akár sima vasárnapi ebédnek is.
Hozzávalók:
2 szelet marhahátszín
3-4 fej vöröshagyma
fokhagyma
mustár
olaj
só, bors
A hússzeletek száma természetesen növelhető, s azzal arányosan a hagymafejek, ill. felhasznált mustár mennyisége is növelendő!
Elkészítés:
A kilapított és megmosott hússzeleteket kenjük be mustárral, összemorzsolt vagy apróra vágott fokhagymával, majd mártsuk olajba és tegyük be jénai tálba. Ezután tegyük be pihenni a hűtőbe pár órára. Közben szeleteljük fel a hagymafejeket, sózzuk be, és forgassuk át olajban, majd forró olajban süssük aranysárgára a hagymaszeleteket. Vegyük ki a húst, sózzuk-borsozzuk meg, majd ugyanabban az olajban süssük ki, amiben a hagymaszeleteket. Ha túlfőzzük, nagyon kiszáradhat! Szórjuk a hagymákat a hús tetejére és tálaljuk. Külön mustárt is adhatunk hozzá!
Címlapkép: Illusztráció / streetkitchen.hu
Népszerű cikkek a rovaton belül
Ha unod a lecsót, inkább grillezd a paprikát!
Méhpempő, az élet elixir
Kókuszzsír, az egészséges főzés alapja
Padlizsánkrém: Egészséges, finom és gyorsan elkészíthető
Cseresznye lekvár
Sztrapacska
Fehérboros-fokhagymás csirkecomb
Amerikai almás pite
Töltött alma