
A kicsi gyerekek nagy kedvence!
Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dl tej
5 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
1,5 dl étolaj
3 evőkanál liszt
2 evőkanál só
1 tojás
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd 32 darabra vágom.
Egyenként perecet formálok belőle, és olajjal megkent tepsibe teszem. Tetejét egész tojással megkenem, és nagyon forró (villany sütőben 230 fok) teszem. Addig a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál sót annyi vízzel elkeverem, hogy folyós massza legyen.
Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig visszateszem a sütőbe.
Népszerű cikkek a rovaton belül
Maradék nélkül program – Tudatos étkezéssel az élelmiszerpazarlás ellen
Melyik olivaolaj alkalmas sütéshez, főzéshez?
Sütőélesztő por és friss (nedves) élesztő átváltása