május 22, 2024

John Deere traktorok: 8R, 8RT, 8RX

John Deere traktor 8R 8RT

kite.hu

A megújult John Deere 8R sorozatú traktorok hűek maradnak az örökségükhöz, és tartalmaznak minden olyan csúcstechnológiai fejlesztést, melyet a modern gazdaság megkövetel. Az igazán megbízható kerekes és 2 hevederes kialakítás mellé most megérkezett az új konstrukció, a 9-es szériából már ismert négy hevederes verzió, a 8RX. A 8R/RT/RX sorozatú traktorok merész tervezése mutatja meg, hogy miről szólnak: megállíthatatlan vonóerőről, és a modern gazdálkodást meghatározó technológiáról.

Három konstrukció a különféle feladatok elvégzésére

A három 8R koncepció közül garantáltan megtalálja azt, amely leginkább megfelel a helyi feltételeknek és a gazdálkodási gyakorlatainak. A 8R traktor tökéletes választás, ha olyan sokoldalú gépre van szüksége, amely kitűnik a szántóföldön és jól használható közúton is. A 8RT kéthevederes gép biztosítja a vonóerőt, a hatékony erőátvitelt és a nagy felfekvő felületet. A 8RX traktorokkal a lehető legkisebb talajtaposás érhető el és ideális a nehéz, dombos terepen és bármilyen talajtípuson végzett munkavégzésre.

A robusztus alvázzal és független rugózott kerékfelfüggesztéssel (ILS) nagyobb vonóerőt, a hosszabb tengelytávval pedig jobb kapaszkodóképességet és stabilitást biztosít a John Deere 8R sorozatú traktorai. A hosszú tengelytáv és a motor elől történő elhelyezése biztosítja az extra vonóteljesítményhez és a menetstabilitáshoz szükséges optimális súlyelosztást. A Független kerékfelfüggesztés (ILS) mindig biztosítja, hogy az első kerekek még a legkeményebb terepen se emelkedjenek el a talajtól – így megtapasztalhatja a maximális talajra történő vonóerő leadást a szántóföldön, a kiváló kormányzási stabilitást a közúton és a valaha volt legsimább vezetési élményt.

A legkeményebb szántóföldi munkálatokra tervezve, a 8RT sorozatú traktoraink hatalmas felfekvő felülete kiváló vontatási teljesítményt nyújt Önnek. Az AirCushion légrugózás hatékonyan csillapítja a durva terep miatt az alvázra ható kíméletlen ütéseket. Az 50 mm-100 mm elmozdulást biztosító, 4-oszlopos fülkerugózással olyan kényelemben lehet része, mely eddig nem volt megszokott a kéthevederes traktorok körében. Mindkét felfüggesztés elérhető az alapfelszereltség részeként. A 8RT sorozatú gumihevederes traktorokon belső bolygóműves véglehajtások találhatók, amelyek lehetővé teszik a nyomtáv módosítását. A nyomtáv módosítása nagyon gyorsan elvégezhető, további távtartókra pedig egyáltalán nincs szükség az adott keréktengely konfiguráción belül.

A 8RX sorozatú traktorok biztosítják a maximális felfekvő felületet, a könnyű kormányzást még a szűk táblavégeken is, a kiváló stabilitást a lejtőkön és a lehető legtöbb rendelkezésre álló munkaidőt. Új minőséget teremtenek a gumihevederes traktorok szegmensében. Köztudott, hogy: Ahogyan a földjeinket kezeljük, hatással van a következő években elérhető hozamra. Tanulmányok bizonyítják, hogy a gumihevederes gépekre történő áttéréssel 6,8%-os hozamnövekedést lehet elérni. Még ha ebből csak 2-3% realizálódik, akkor is érdemes elgondolkodni a változtatáson. A 8RX sorozatú traktor szántóföldi vezetése közben úgy érezheti magát, mintha lebegne. Köszönhető ez a négyhevederes kivitelnek, de közrejátszik a dönthető járószerkezet, a felfüggesztett vezető görgő a mellső tengelyen, és a 8RX esetében az alapfelszereltség részét képező továbbfejlesztett fülkerugózás is.

John Deere traktor 8RX
Forrás: kite.hu

Komfortban és kinézetben páratlan

Minden egy tollvonással kezdődött, majd komoly együttműködést folytatva ügyfeleinkkel Európa-szerte, valamint konzultálva a világ vezető design szakembereivel, köztük a kaliforniai BMW Designworks Centerrel megalkottuk az új 8R sorozatú traktorokat.

Amikor először meglát egy 8R sorozatú traktort, és végigfuttatja a szemét a merész vonalakon, azonnal tudja: ez a traktor nem szól másról, mint az előre látásról és az előrelépésről.

És amikor közelebb megy, hogy jobban megnézhesse, megtudhatja, hogy mire képesek ezek a traktorok. Fény derül olyan részletekre, melyekből kiderül, hogy a 8R hogyan váltja valóra az ígéretét: Mint például az extra széles légbeömlő nyílások, melyek a motorháztető alatt létrejövő hatalmas erőről árulkodnak – mellyel új mércét állítanak a traktor piacon.

A megújult külső kialakítás magával hozta az új megnevezést is, az újragondolt motorháztetőn előbb a család- és a konstrukció megnevezése látható (8R, 8RT és 8RX), majd kicsit közelebb a fülkéhez a névleges teljesítmény. E két jelölés adja meg a teljes megnevezést (John Deere 8R 340).

A legnagyobb változás a fülkén érzékelhető. Sok hely, alacsony zajszint, igazi luxus. A döntött kormányoszlop, a keskeny motorháztető és a nagy üvegfelületek remek, ebben a szegmensben mércének számító kilátást tesznek lehetővé. Emellett ha éjszaka kell dolgoznia, az újonnan kialakított LED- világítás csomagunk felülmúlhatatlan méretű megvilágított területet és 60%-kal nagyobb fényerőt biztosít, mint az elődje. Az opcionálisan beépítethető első és hátsó kamerák biztosítják, hogy se a traktor elejét sem pedig a hátulját ne téveszthesse szem elől. Ez megkönnyíti a munkaeszközök csatlakoztatását, valamint biztonságot ad mind az utakon, mind pedig a gazdaság területén.

Élvezze ki a szuper kényelmes vezetőülésből adódó jobb testtartást és a kevesebb hátfájást, melynek köszönhetően még egy hosszú munkanap során is nyugodt és figyelmes maradhat. Az új Aktív Ülés II* a gyors reakciójú elektromos felfüggesztésének köszönhetően elnyeli a függőleges mozgás 90%-át. Élvezze a legkiválóbb menetstabilitást még a legkeményebb körülmények között is. Az új ülésünk számos előnnyel rendelkezik. Elektromos vezérlés, pneumatikus deréktámasz, ülésfűtés és a beépített masszázsfunkció is elérhető. A 6,5″-os korszerű digitális érintőképernyős rádió az Apple CarPlay-jel együttműködve számos kiváló szórakozási lehetőséget nyújt.

John Deere traktor 8R
John Deere traktor 8R
Forrás: kite.hu

Termékjellemzők

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK
Típus JD 8R 280 / 8R 310 / 8R 340 / 8R 370 / 8R 410 / 8RT 310 / 8RT 340 / 8RT 370 / 8RT 410 / 8RX 310 / 8RX 340 / 8RX 370 / 8RX 410
Névleges motorteljesítmény (97/68 EC) LE 280-410 LE
Névleges motorteljesítmény (97/68 EC) kW 207-303 KW
Hengerek száma / Lökettérfogat (ccm) 6/9000
Hátsó 3 pont elektro-hidraulikus működtetés alap opcióként CAT III/3N vagy CAT 4N/ III
Hidraulika-rendszer (zárt/nyílt) központú zárt központú, nyomás és áramlásszabályozott
Hidraulikaszivattyú (liter/perc) opcionálisan választható 227 l/perc (PFC) vagy 321 l/perc (PFC)
Kihelyezett hidraulikacsatlakozó hátul 6 SCV
Hátsó TLT elektro-hidraulikus kapcsolású, olajhűtéses, többtárcsás kuplunggal
Üzemanyagtartály (l) 8R: 727 liter; 8RT: 764 liter; 8RX: 851 liter
Saját tömeg 8R: 14000 kg, 8RT: 16225 kg, 8RX: 18700 kg
Megengedett össztömeg, kg 8R: 20000 kg, 8RT: 18200 kg, 8RX: 24000 kg

 

Forrás: kite.hu