április 24, 2024

John Deere 9620RX: A traktorok zászlóshajója

John Deere 9620RX traktor

FORRÁS: DEERE.HU

 A JD 9620RX jelenleg a John Deere legnagyobb mezőgazdasági traktora. Ilyen traktor nem jön minden nap szembe velünk az utakon vagy a földeken. Legyünk őszinték, ilyen traktor leginkább a precíziós gazdálkodást szem előtt tartó, jól szervezett nagyüzemi szántóföldi gazdaságoknak ideális választás. A John Deere 9RX sorozatú traktorokat úgy tervezték, hogy a modern mezőgazdaság legkeményebb kihívásainak is eleget tegyenek: a cél a termelékenység növelése, a költségek csökkentése és a kockázatok mérsékelése. A siker természetesen nem a véletlennek volt köszönhető.

Amikor a méret igenis számít. Ez bizony a „leg”-ek traktora

A legnagyobb 9620RX modell 15 literes, IV. fokozatú emissziós technológiájú Cummins QSX15 motorral fut 670 LE maximális teljesítménnyel.Ez a motor a Cummins extra nagynyomású befecskendező rendszerrel (XPI) működik, ami tisztább égést és továbbfejlesztett motorreakciót eredményez, miközben az aktuális emissziós követelményeknek is eleget tesz. A Cummins változó geometriájú turbófeltöltővel (VGT) kombinálva ez az üzemanyagrendszer optimális teljesítményt nyújt, és precízen illeszti a motor fordulatszámot a terhelési igényhez.

John Deere 9620RX 01
Forrás: kite.hu

Kifejezetten a sorozat traktoraihoz tervezett e18 PowerShift hajtómű maximális üzemanyag takarékosságot és hatékonyságot biztosít. Az e18 egy 18 sebességes teljes PowerShift váltó, ami összesen 18 előremeneti, 6 hátra fokozattal rendelkezik. Ezek közül 10 fokozat a 4,8-12,9 km/órás munkazónában található. Ez a robusztus, John Deere tervezésű hajtóműrendszer lehetővé teszi, hogy Ön kifejezetten a saját alkalmazásához megfelelő fokozatot válassza ki, és így maximalizálja a gazdaságosságot és a termelékenységet. A lehető legnagyobb üzemanyag-hatékonyság érdekében, valamennyi alkalmazás esetén: az Efficiency Managerrel ellátott e18 hajtómű a kívánt alapsebesség eléréséhez automatikusan vált.

John Deere 9620RX
Forrás: kite.hu

A traktor szélessége 2.980 mm, 762 mm / 30 collos hevederekkel, illetve 3.130 mm, 914 mm / 36 collos hevederekkel szerelve. Így a 9RX keskeny kialakítása miatt ideális az olyan alkalmazásokhoz, amelyek gyakori közúti szállítást igényelnek.A 9RX traktorokhoz kapható hevederek továbbfejlesztett gumit és több acélszövetet tartalmaz, ami nagy igénybevételű, pl. oldal-lejtős műveleteket magába foglaló alkalmazásokkal szemben ellenállóbbá teszi, vagyis növeli a futófelület és a vezetőborda élettartamát.

John Deere 9620RX belső
Forrás: kite.hu

A kategória egyik legcsendesebb és legkényelmesebb fülkéje az RX traktor fülkéje.A tágas CommandView III fülke és a 24 LED lámpa éjjel-nappal optimális kényelmet és kilátást biztosít. A CommandARM konzol a legfontosabb traktorfunkciók intuitív irányítását teszi lehetővé.

További információ: kite.hu

 

Címlapkép: FORRÁS: DEERE.HU