május 20, 2024

Meghívó: Vidéki Nők Magyarországért Díj 2022. díjátadó ünnepség és gálakoncert

Vidéki Nők Magyarországért Díj 2022

A vidék értékeinek, hagyományainak megőrzésében, a természeti környezet védelmében, a hazai mezőgazdaságban kifejtett munkájában, valamint az egészséges táplálkozást biztosító élelmiszer-termelésben, -előállításban élen álló nőket díjaznak, akik élete példa lehet – emelte ki az elismerésről a díjat alapító Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke, Szőnyi Kinga. Hozzátette, hogy az ilyen díjaknak az a jelentőségük, hogy a nőket a fókuszba állítják, és felhívják a figyelmet a magyar értékek őrzésére, védelmére.

Vidéki Nők Magyarországért Díj 2022. díjátadó ünnepség és gálakoncert
Időpont: 2022.10.21. (péntek) 18:00-19:30
Helyszín: Hajdúnánási református templom (4080 Hajdúnánás, Köztársaság tér 12.)
A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége által 2019-ben alapított Vidéki Nők Magyarországért díjat átadja az esemény fővédnöke,  Jakab István, a MAGOSZ elnöke, a Magyar Országgyűlés alelnöke, Nagyné Legény Ildikó, a MAGOSZ Gazdasszony Tagozat elnöke, Hajdúnánás alpolgármestere és Dr. Tiba István, a térség országgyűlési képviselője.
A díj a Prima Primissima- és Magyar Örökség díjas keramikusművész, Petrás Mária kerámia-domborművéből és Szalai Katalin kódexíró által festett díszoklevélből áll.
A díjazott tiszteletére szervezett gálakoncerten fellép: Sáfár Mónika Jászai Mari-díjas, érdemes művész és Mahó Andrea Jászai Mari-díjas színművésznő.
A rendezvény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Miniszterelnökség és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg.