június 17, 2024

Milyen földet szeret a korallvirág

korallvirág

A korallvirág igen kedvelt szobanövény, előnye, hogy gyorsan növekszik, és gondozása is egyszerű. Az sem utolsó szempont, hogy több évszakon keresztül virágzik és dísze az otthonunknak. Ehhez viszont fontos, hogy igényeinek megfelelő földbe ültessük.

A korallvirág (Kalanchoe blossfeldiana) a pozsgások közé, azon belül a varjúháj félék családjába  tartozik, rengeteg fajtája létezik. Népszerű ajándékként, hiszen akár 5-10 cm-es kaspókban is kapható. Könnyen és gyorsan növekedik, a fény és vízigénye mellett az ültetőközegre kell nagy figyelmet fordítani. Rövidnappalos növény, a virágok képződéséhez nagyjából két hónapon keresztül legalább 12-14 órás teljes sötétség szüksége.

Milyen földet szeret a korallvirág?

A korallvirág az enyhén savanyú talajt kedveli – a talaj pH-értéke 5-6,8 – humuszban gazdag, jó vízáteresztő képességű földbe ültessük.

Milyen földet szeret a korallvirág

A tapasztalatok szerint a virágföldet nehéz a két öntözés között szárazon tartani, és könnyen összetapad a nedvesség hatására. Ezért inkább kaktuszföldet válasszunk, amelyet kifejezetten pozsgások és kaktuszfélék számára állítottak össze. A korallvirág a vizet a leveliben tárolja, ezért a túlöntözésre, és a pangó vízre ügyelni kell, könnyen rothadást okozhat.