július 20, 2024

Moovijob Tour Deluxe: Állás, képzési és karrier börze Luxembourgban

luxembourg

A Moovijob Tour a főváros és a Nagyhercegség a legnagyobb foglalkoztatással kapcsolatos börzéi közé tartozik. Lebonyolítója egy közismert szervezet Luxemburgban, amely évente rendezi meg az eseményt.

Luxembourgban rendszeresen szerveznek foglalkoztatási expót. A Moovijob Tour, amelyre idén 2020. szeptember 25-én a LuxExpo területén a The  Box 10-es körzetében, a Circuit de la Foire Internationale-n, a Kirchberg negyedben kerül sor. A Moovijoob-on idén több mint 160 luxembourgi, és Nagyhercegségbeli munkáltató lesz jelen, akik több mint ezer állást, és több száz képzési ajánlattal képviseltetik magukat. Az expón az álláskeresőket karrier tanácsadók látják el hasznos javaslatokkal. Az esemény további érdekessége, hogy a nap során foglalkoztatási konferenciákon is részt lehet venni, amelyek házigazdája a Sacred Heart University a Jack Welch Business and Technology Főiskola, és a luxemburgi Egész életen át tartó tanulási Központ lesz.

A rendezvény különböző tematikus területeken kínál lehetőségeket: bank, pénzügy, könyvvizsgálat, számvitel, biztosítás, jogi, és számítástechnikai szakterület, valamint kereskedelmi, disztribúciós marketing, személyi és üzleti szolgáltatások, közmunkák, egészségügyi állások, stb. egyaránt szerepelnek. Az expón képzési helyek, és gyakornoki helyek és ajánlatok egyaránt bemutatkoznak.

Az eseményen való részvétel ingyenes, délelőtt fél tíztől három óráig folyamatosan nyitva áll az érdeklődők előtt.

A jövőbeni munka elnyerése több tényező függvénye, amelyben a sikeres interjún a megfelelő öltözéken, és a szakmai tapasztalaton túl, számos kritériumnak kell megfelelni. A tervezett interjú előtt a potenciális munkáltatóval, érdemes segítségért fordulni a „Dress for succes” Luxembourg egyesület önkénteseihez.

Különböző toborzók és workshopok Luxemburgban

Az éves események kiváló lehetőséget nyújtanak a személyes találkozásra, és akár az önéletrajz átadására. Ugyanakkor a különböző programokon tájékozódni lehet a határ menti államok lehetőségeiről is.

Salon Etudes & Carrieres: A februári eseményen a hallgatók megismerhetik az ország fő munkáltatóit, és a legnagyobb francia felsőoktatási intézményeket.

Plug & Work: A toborzás éjszakáját novemberben rendezik meg Luxembourgban, amely az informatika és a pénzügyi területre specializálódott fiatal kezdők számára rendezik meg Coque- területén.

Szálláskeresés Luxemburgban

A sikeres állásinterjút követően a Nagyhercegségben, különösen Luxembourgban a megfelelő szállás megtalálása sem egyszerű feladat. A rövid, vagy hosszú távú céloknak megfelel albérlet kereséséhez ajánlható a Vaubanfort.lu weboldal. A portálon régiós és városi szinten találhatók meg a legjobb ár-érték arányú albérleti szobák, vagy lakások.