április 24, 2024

3 tipp, hogyan vezetheted le a felesleges stresszt!

intermuzika

Modern életünk napról-napra egyre több kihívást tartogat számunkra, ezért a mindennapjaink általában tele vannak stresszes helyzetekkel és az ezzel járó rossz érzés az idők során felhalmozódik bennünk. Ha tartósan, szinte sokkos állapotban vagyunk, akkor az már veszélyt jelenthet az egészségünkre. Nézzük meg, hogy milyen módon lehet megoldani ezt a problémát.

A testmozgás és a fizikai aktivitás nem csak a stressz miatt lehet jó hatással ránk

A sportolást, a testmozgást és a különféle fizikai aktivitást minden orvos javasolja és nem véletlenül. Nem csak a stressz levezetésére alkalmas, hanem arra is, hogy egészséges életet élhessünk. Az edzések során úgynevezett boldogsághormonok szabadulnak fel testünkben, amelyek az elménkre és a hangulatunkra is nagy hatással vannak. Csökken a szorongásunk, javul a hangulatunk és erősödik az ellenálló képességünk. Ma már nagyon sok módja lehet a testmozgásnak, hiszen eljárhatunk edzőterembe, vagy részt vehetünk közös edzéseken, futhatunk a szabadban, beugorhatunk egy uszodába pár hosszt úszni. Ezt még hosszan lehetne sorolni, hiszen számtalan lehetőség közül választhatunk. A lényeg, hogy leljük benne örömünket és kvázi ne egy kötelező dolognak fogjuk fel, amin túl kell esnünk.

A zene biztos tipp a stressz ellen

A zenélés talán az egyik legjobb módja annak, hogy segítsünk magunkon. A hangszereken való játék vagy akár az éneklés is szóba jöhet, ha egy nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb életre vágyunk. Napjainkra már számtalan kutatás támasztotta alá, hogy a zene az egyik legjobb stresszcsökkentő, hiszen pozitív hatással van érzelmi állapotunkra. Már csak a különleges ritmusok hallgatása is segíthet abban, hogy testünkben endorfin szabaduljon fel, ezáltal azonnal a boldogság és a nyugalom érzete tölt el minket. Hangszerbolt Budapest számos pontján, valamint több vidéki városban is található, ahol akár ki is próbálhatjuk a hangszereket. Ne legyünk szívbajosak, hiszen egy dob vagy egy zongora, esetleg egy gitár kipróbálására mindig van lehetőség.

Járjunk el minél többször társaságba

Ez lehet egy baráti társaság vagy egy olyan speciális csoport, ahová mindenki azért jár, mert szeretne megszabadulni a stressztől. A barátokkal megihatunk egy finom pohár bort, miközben átbeszélhetjük a problémáinkat vagy elújságolhatjuk, hogy mi történt velünk azóta amióta utoljára találkoztunk velük. A speciális csoportok azért praktikusak, mert ide mindenki egy és ugyanazon okból jár, azaz tapasztalatcserére is lehetőségünk nyílik. Hallgassunk meg minél több embert hátha segíthetnek rávilágítani arra, hogy nekünk mit kellene tennünk annak érdekében, hogy csökkentsük a stresszt az életünkben.