június 17, 2024

Új nagybani piac Békéscsabán

nagybani piac Békéscsaba

Látványterv: Óbuda Építész Stúdió Kft.

Elkészült az új, kilencezer négyzetméteres nagybani piac Békéscsabán. A beruházás része a Modern városok programban 8,2 milliárd forintból megvalósuló új vásártér kialakításának.

Az új nagybani piacot a békéscsabai Galéria Invest Kft. alakította ki nettó 210 millió forintért. A műszaki átadás-átvétel tavaly év végén megtörtént; a kereskedők várhatóan februárban vehetik birtokba az új árusító helyet.

Az új nagybani piac közművesített, úgy alakították ki, hogy akár 50-100 árus is elférjen a munkájukhoz szükséges nagyobb tehergépjárművekkel – mondta szerdán az MTI-nek a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Sódar Anita közölte, miután átköltöznek az árusok, elkezdődhet a vásárcsarnok lebontása, egy részben fedett, részben zárt, hatezer négyzetméteres új csarnok építése, a 250 négyzetméteres pavilonsor felújítása, valamint a környező utak és utcák részbeni felújítása, parkolók kialakítása. Ezt a Swietelsky Magyarország Kft. építi.

A beruházás részeként nemrég elkészült egy új, háromszintes, 292 férőhelyes parkolóház a piactér mellett, ott átmenetileg azok az árusok árusíthatnak, akik nem a nagybani piacon értékesíthető árukkal kereskednek.

A teljes beruházás várhatóan jövő nyárra készül el – mondta Sódar Anita.

MTI

Látványterv: Óbuda Építész Stúdió Kft.