A jelenleg alkalmazottaknál hatékonyabb, egészségesebb és változatosabb ízvilágú füstaroma létrehozásába kezd 325 millió forintos fejlesztése révén az élelmiszeripari adalékanyagok előállításával foglalkozó M Profood Zrt. – közölte a társaság.
A társaság közleményében azt írták, hogy a 2023 őszéig zajló, a Nemzeti Kutatás, Fejlesztési és Innovációs Alap 153 millió forintos támogatásával megvalósuló fejlesztéssel egy – antibakteriális tulajdonságokkal bíró – egészségesebb, költséghatékonyabb és intenzívebb aromát alkotnak meg.
A fővárosi székhelyű, pécsi telephelyekkel rendelkező, 95 embert foglalkoztató, magyar tulajdonban lévő vállalkozás önállóan értékesíthető késztermékét elsősorban húsipari cégek számára kínálja majd.
A hús- és tejipari vállalatok számára fűszerkeverékek, adalékanyagok, aromák, fehérjék és fehérjekeverékek, pácok előállítását végző cég kommünikéje szerint az új aroma létrehozása során a hagyományos füstöléshez képest egészségesebb, folyékony füstből intenzívebb ízt biztosító, por alapú füstöt állítanak elő költséghatékonyabb gyártással.
Az 1991-től működő vállalkozás az MTI érdeklődésére közölte: az M Profood Zrt. Magyarországon piacvezető az élelmiszeripari adalékok és fűszerkeverékek területén, a kedvezőtlen világgazdasági folyamatok hatására pedig azt a célt tűzte ki, hogy piaci pozícióját megőrizze, stabil likviditását idegentőke-növekedés nélkül biztosítsa.
Ennek érdekében, írták, a meglévő technológiát, illetve az ezt kiszolgáló termelési feltételeket folyamatosan fejlesztették, 2022-től pedig teljesen új technológiák és saját k+f tevékenység keretében fejlesztett termékek bevezetését tervezik.
A 40-45 százalékban exportra termelő M Profood Zrt. a vállalat tájékoztatása szerint 2020-ban 6,74 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 516 millió forintos adózott eredményt ért el, míg egy évvel korábban 6,18 milliárd forintos bevétel mellett 621 milliós nyereségre tett szert.
MTI
Népszerű cikkek a rovaton belül
Márton nap alkalmából is válasszuk a hazai liba- és kacsatermékeket!
Magyar termékeket is beválogattak a leginnovatívabbak közé a párizsi élelmiszeripari szakkiállításon
Ezek lettek az év gluténmentes kenyerei és péksüteményei
A csemegeszőlő lehet a klímaváltozás egyik nyertese
Kína átmeneti dömpingellenes intézkedéseket vezet be az unióból importált borpárlatokra
Akár évi 160 milliárd forinttal bővülhet az agrárium jövedelme a beruházási pályázatok révén
A hazai konzerviparnak is betett az aszály
Magyar vállalat az EBRD agrárzöldítési versenyének nyertesei között
A tejtermelő gazdaságok munkáját segítő rendszert fejlesztenek