június 24, 2024

3 jó tipp, ha romkocsmában piacoznál

Szimpla piac

Az idei szeptemberi időjárás kedvező, ha a vasárnapi sétába egy jó piacozást iktatnál be.  A legfelkapottabb budapesti piacokat összegyűjtöttük, szemezgess a választékból, hátizsákot fel!

A legmenőbb budapesti piac s a Szimpla piaca, ahová még kisgyermekkel együtt is bátran el lehet menni, mert állandó programok várják a kicsiket is. Az ötödik éve működő kistermelői piacon lehetőség van beszerezni nemcsak a friss zöldséget és gyümölcsöt, péksüteményt és házi sajtot, de a finom házi lekvárokból kóstolni lehet. A látogatók körében népszerű, hogy minden héten más civilszervezet kap lehetőséget, hogy a közös főzésért adományt gyűjtsön.

Szimpla piac

A Pancs Gasztroplacc is népszerű, a Trafóhoz közel található ez a közösségi piac, vasárnaponként az Élesztőház romkocsmájának udvarát rendezik be. A hely arról is nevezetes, hogy a kézműves sörök első romkocsmájaként nyitott meg anno. A piacon a friss őstermelői zöldségek, gyümölcsök mellett, a kamra is feltölthető ínycsiklandó füstöltáruval. A vásárlással még jó célokat is támogathatsz, mert a szervezők számára a jótékonykodás is fontos, számukra nemcsak a közösségépítés. Akár közösségi sütés-főzésbe is be lehet kapcsolódni.

Pancs Gasztroplacc

Az Anker’t nemcsak a vegán és finom falatok kedvelőinek érdemes felkeresni, hanem a városi kertészeknek is, akik szeretik a természetes dizájnt. A piacon lehetőség van főző workshopon részt venni, és gyógynövényekről és egyebekről társalogni.

Ha az éjszakai romkocsma életre vagy kíváncsi csatlakozhatsz a Free Pub Crawl Budapest romkocsma túráihoz.