május 20, 2024
Telep Budapest

A Telep Budapest hetedik kerületének a szívében, a Madách Imre út 8. szám alatt található, amely az egyik legnépszerűbb fővárosi szórakozóhely, mely szerepel a JustBudapest legjobb budapesti bárokat bemutató összeállításában is.

Az eredeti Telep a Gozsdu udvarban nyílt 2010-ben, és egy évvel a nyitás után költözött át a jelenlegi helyszínre, ahol korábban a Godot Galéria működött. A Telep vendéglátóhely, és galéria is egyben. Galériaként a kísérletező jellegű, kortárs szellemiségnek ad otthont, és a feltörekvő fiatal művész generáció számára kíván teret nyújtani. A változatos szakmai programjaiban megtalálhatóak a szociális, és underground projektek, de emellett a populárisabb, vagy az absztrakt műfajok is kiállításra kerülnek. A galéria az egyik legnépszerűbb kiállítótere a 07. kerületnek, és aktívan részt vesznek a környék és tágabb értelemben Budapest művészeti életének formálásában.

Telep Budapest

A Telep, mint intézmény Fábián Gergő és Szert Lili ötletének köszönhető, majd az alapításban és a dekoráció megálmodásában Kenyeres Sándornak és Trellay Leventének volt fő szerepe. A pince részlegben különböző műhelyek kapnak otthont.

A kortárs művészet megjelenik a színes belső terekben, a háromszintes épület emeletén képzőművészeti kiállítások mellett workshopokkal, filmklubokkal várják az érdeklődőket. A Telep terasszal, és wifivel rendelkezik, alkalmanként élőzenés programkínálat található. A földszinti ivóban az italválaszték kellemes árfekvése a vékonyabb pénztárcájú diáksereget sem riasztja el.

A nyitvatartás : hétfőtől csütörtökig 12-24 óra között, pénteken 12-02-ig, szombaton 16-02-ig tartanak nyitva, vasárnap a Telep zárva.