július 21, 2024

3 tipp, amit érdemes figyelembe venned SUP vásárláskor!

sup vásárlás

A következő szintre lépnél SUP deszkázást illetően és nem csak bérelni szeretnél, hanem sajátot vásárolni? SUP vásárlás közben több szempontot érdemes figyelembe venni, hiszen különböző méretű és funkciójú SUP deszkák (pl. felnőtt/ gyerek SUP) közül válogathatunk. Nézzük Neked melyikre van szükséged, mutatunk pár tippet!

1. Felfújható / merev SUP vásárlás

Először érdemes kiválasztani, hogy felfújható vagy merev SUP deszkát szeretnél vásárolni.

A merev SUP a hagyományos változat, strapabíróbb, stabilabb és a vízen is jobban siklik, mint felfújható SUP társaik, viszont nehezebben szállíthatóak és tárolhatóak.

A felfújható SUP közkedvelt tulajdonsága, hogy mikor nincs használatban kis helyen is elfér, ezáltal könnyedén szállítható (a gyerek SUP például gyerekek számára is), valamint előállítási költségeik is alacsonyabbak, így kedvezőbb áron vásárolhatunk saját SUP deszkát.

2. Női és gyerek SUP vásárlás

SUP vásárlás közben fontos tényező az is, hogy kinek vásároljuk a deszkát. Gyerekeknek vagy kisebb súlyú nőknek például ajánlott kisebb, felfújható gyerek SUP deszkát vásárolni, mivel ezek méretben jobban passzolnak és keskenyebbek mint hagyományos társaik. Ez azért is fontos, mert a gyerek SUP deszka könnyebben irányítható lesz használója számára, ezáltal például az izületeket is jobban fogjuk kímélni.

Természetesen a megfelelő típusú és méretű SUP kiválasztása során az esztétikus dizájnról és minőségről sem kell lemondanunk. Jellemzően a legtöbb női és gyerek SUP különleges dizájnnal, légies formával rendelkezik, valamint prémium, újrahasznosított anyagok felhasználásával készülnek. A dinamikus vonalvezetés is jelen van női és gyerek SUP deszkák kialakításában, mely által könnyű siklást és jó manőverezhetőséget biztosítanak.

3. Használat szerinti SUP vásárlás

SUP vásárlás közben fontos tényező még, hogy milyen típusú használatra szánjuk a deszkát. Amennyiben hobbi szinten szeretnénk űzni a sportot és most veszünk először deszkát, egy felfújható hobbi SUP tökéletes választás lehet.

Viszont ha az egész családot be akarjuk vonni az evezés nyújtotta kalandokba, de még nem vennénk külön gyerek SUP deszkát, egy családi SUP a legjobb választás, hiszen ezek a deszkák nagyobb teherbírással rendelkeznek. Egy merev családi SUP deszka pedig kellő stabilitást fog nyújtani több ember számára is.

Amennyiben hosszabb túrákra eveznénk, egy túra SUP vásárlás ideális lehet. Ezek a deszkák strapabírók, stabilak és jól siklanak a vízen, de hasznos túratipp például, hogy ezekre a SUP deszkákra szerelhető kajakülés is, így akár órákig kényelmesen evezhetünk túraútvonalunkon.

Ne felejtsük el, hogy a biztonság a legfontosabb, így SUP vásárlás közben szerezzünk be egy mentőmellényt és leasht, főleg a gyermekek, gyerek SUP felhasználók részére! Jó evezést kívánunk!