július 27, 2024

A garnélarák tápanyagtartalma

garnélarák

A garnélarák fogyasztása vitamin- és ásványi anyag tartalma miatt is javasolt. Noha a garnélarák nem tartozik az általános élelmiszereink közé, magas B-vitamin, szelén, jód, kalcium és cink tartalma ajánlottá teszi a minél gyakoribb fogyasztását. A garnélarák fiatalít és erősíti az immunrendszert.

A garnélarák tápanyagtáblázata
TÁPANYAG MENNYISÉG
Víztartalom (g) 78
Energia (kcal) 90
Fehérje (g) 18
Zsír (g) 0,84
Szénhidrát (g) 0
Rost 0
Cukortartalom (g) 0
A-vitamin (NE) 4
A-vitamin (RAE) 1
Alfa-karotin (mikrogramm) 0
B1-vitamin (mg) 0,024
B12 vitamin (mg) 1,43
B2-vitamin (mg) 0,017
B6 vitamin (mg) 0,12
B8-vitamin (mg) 80,9
Béta-karotin (mikrogramm) 0
Béta-kriptoxantin (mikrogramm) 0
C-vitamin (mg) 0
Cink (mg) 4,06
D-vitamin (mikrogramm) 0
D-vitamin (NE) 1
E-vitamin (mg) 1
Egyszeresen telítetlen zsírsav (g) 0,253
Folát (mikrogramm) 11
Folsav (mikrogramm) 0
Foszfor (mg) 185
K-vitamin (mikrogramm) 0
Kalcium (mg) 96
Kálium (mg) 232
Koleszterin (mg) 146
Likopin (mikrogramm) 0
Lutein-zeaxantin (mikrogramm) 0
Magnézium (mg) 43
Mangán (mg) 0,065
Nátrium (mg) 486
Niacin (mg) 1,8
Pantoténsav (mg) 1,66
Retinol (mikrogramm) 1
Réz (mg) 1,55
Szelén (mikrogramm) 73,1
Telített zsírsav (g) 0,208
Többszörösen telítetlen zsírsav (g) 0,34
Vas (mg) 0,3