június 20, 2024

A mobil sportfogadás előnyei és hátrányai

startup16

A sportfogadás és a mobil eszközök

Amikor ma Magyarországon sportfogadásról beszélünk, akkor már rég nem arra gondolunk, hogy valaki bemegy egy lottózóba és ott kitölt egy szelvényt, majd feladja. Ugye ez a hagyományos sportfogadás még mindig itt van köztünk és meg is van a maga varázsa, ma már a legtöbb fogadást online kötik. De tudjuk, hogy a PC-s online sportfogadás is már kezd elmaradni? Az új trend ugyanis nem más, mint a mobilos sportfogadás és a statisztikák azt mutatják, hogy a játékosok többsége ma már mobilról teszi meg tétjeit és nem PC-ről. De nem csoda, ma már egyrészt mindenki mindent mobilról intéz, másrészt pedig láttuk már, hogy milyen gyorsan végrehajtható egy bet365 letöltés, ha mondjuk ezt a fogadóirodát választjuk?

A bet365 letöltés vagy akármelyik másik bukméker appjának letöltése percek alatt megtörténhet. Sőt, ma már nem is kell nagyon applikáció sem, hiszen a webes böngészőkre optimalizált oldalak gond nélkül elérhetőek letöltés, tehát mondjuk bet365 mobil letöltés nélkül is. És ma már egyáltalán nem csak egy nagyon leegyszerűsített felületet jelent a mobilos megjelenés. A bet365 vélemények is azt mutatják, hogy a fogadók nagyra értékelik, hogy ma már vannak statisztikák, leírások, elérhetőek sportolók tanácsai és rengeteg egyéb lehetőség is van a mobilos felületen, ha van bet365 bónuszkód a birtokunkban, akkor simán bónuszt is igényelhetünk, befizetést is kezdeményezhetünk és ki is utalhatunk nyereményt. Ez nagyon kényelmes, főleg annak is köszönhetően, hogy ma már a pénzügyeinket is főleg mobilról intézzük. A következőkben röviden megmutatjuk, hogy mik a mobilos fogadás nagy előnyei és melyek azok a tényezők, amelyeket akár hátrányként is értékelhetünk!

startup7

A mobilos sportfogadás előnyei

Ugye a legegyértelműbb előnye a mobilos sportfogadásnak az, hogy bárhol vagyunk a világban, egy internetkapcsolat segítségével fogadhatunk is. Legyen ez akár egy buszmegálló, egy távoli túraútvonal, nem kell sehova sem sietnünk, nyugodtan böngészhetünk és fogadhatunk. Sőt, mivel bet365 magyar letöltés is létezik, már az sem nagyon számít, hogy ismerünk-e idegen nyelveket vagy sem. Az internetkapcsolatot pedig szintén ne éljük meg annyira komoly kötöttségnek, hiszen ma már nincs olyan település a világon, ahol legalább egy helyen ne érhetnénk el a világhálót,

  • akár egy étterem,
  • akár egy ingyen wifit kínáló tér
  • akár egy hivatalos segítségével.

És ugye ez az állandó elérhetőség azzal is jár, hogy nem csak nyitvatartási időkben, de éjjel-nappal fogadhatunk. És van is mire, hiszen a sportfogadási piac ma már nagyon globális, így amikor éppen a sportolók pihennek a világ egyik felén, akkor a másik felén zajlanak az események, mi pedig ott leszünk, hogy fogadhassunk rájuk.

De ugye tudjuk, hogy még mit kínálnak a bukmékerek, amivel ma már a televíziók is alig tudnak versenyezni? Élő közvetítéseket! Tehát mondjuk egy bet365 app letöltés azt is jelenti, hogy nem csak fogadni tudunk egy adott mérkőzésre, de sok esetben élőben is meg tudjuk nézni. Ennek az egyetlen feltétele, hogy legyen egy fiókunk az adott fogadóirodánál és a múltban legalább egyszer játékba küldjünk egy fogadást. Ha ezt teljesítettük, akkor igazából szereztünk magunknak nem csak egy jó fogadási oldalt, de egyben egy tökéletesen megbízható online streaming szolgáltatót is.

A bukmékereknél ugyanis már jó előre lehet tudni a műsort, mikor milyen közvetítések várhatóak és a közvetítés minősége HD minőségű, tehát versenyképes minden szolgáltatással. Természetesen jelenleg még csak a legnagyobb bukmékereknél érhető el ilyen, de a trend azt mutatja, hogy ez rövidesen már alapkövetelmény lesz minden bukmékerrel szemben.

A mobilos sportfogadás hátrányainak ismertetése

Szintén nagyon pozitív, hogy nincs költsége a mobilos sportfogadásnak. Nem számol fel a bukméker azért pénzt, mert mobilról fizetünk be, vagy mobilról fogadunk, sőt! Sok fogadási iroda ma külön bónuszokat kínál a mobilos fogadásokhoz is, így nem csoda, hogy szédületes ütemben bővül ez a piac. És már egyáltalán nem számít az sem, hogy milyen mobilról akarunk játszani, legyen akár Android, akár iOS, a fogadás rendkívül könnyű, ujjgyakorlat.

Természetesen néhány negatívum is van, de ezek inkább a mobilokhoz önmagában köthetőek, nem magához a mobilos sportfogadáshoz. Ilyen például az, hogy a felhasználói élmény ügyetlenebbek számára talán rosszabb, hiszen itt mégis csak egy kis képernyőről beszélünk, ahol a gombok kisebbek, több menüben kell lépegetni és így tovább. Mindent elkövetnek a sportfogadási oldalak, hogy az élmény ugyanolyan legyen, de ettől függetlenül a nagy képernyős tévékkel sok másban sem tud versenyezni egy mobil készülék.

Amiért még sokan szokták kritizálni a mobilos fogadást,  ahogy arra szakértőnk, Kollar Aladar is rámutatott, az a tény, hogy így tényleg mindenhol elérhető már a fogadási élmény, ami megnehezítheti azok számára problémáik kezelését, akik egyébként küzdenek azzal, hogy felelősségteljes fogadók legyenek. Természetesen a bukmékerek rengeteg opciót kínálnak, hogy biztosítsák fogadóik egészségét és családjuk nyugodt életét, ettől függetlenül az állandó elérhetőség egy olyan probléma, amivel azért meg kell küzdenie néhány embernek. De ez is inkább egy általánosabb kérdés, nem közvetlenül a mobil sportfogadáshoz, mint platformhoz kötődik.