
Fotó: agrarkapu.hu
A főként Debrecen környékén ismert tájjellegű ételt rendszerint kenyérsütéskor készítették.
A féltenyérnyi nagyságú, hajtogatott, leveles szerkezetű, kézi nyújtása miatt szabálytalan alakú kenyérlepényt fagyos sertészsírral gyúrták be, sóval, fűszerekkel ízesítették. A kalóriadús ételt aratáskor szívesen fogyasztották.
Ismert káposztával, sós és édes töltelékkel készített változata is.
Fotó: agrarkapu.hu
Népszerű cikkek a rovaton belül
Kolbásztök receptek
Ha unod a lecsót, inkább grillezd a paprikát!
Méhpempő, az élet elixir
Kókuszzsír, az egészséges főzés alapja
Padlizsánkrém: Egészséges, finom és gyorsan elkészíthető
Cseresznye lekvár
Sztrapacska
Fehérboros-fokhagymás csirkecomb
Amerikai almás pite