A római tálat cserépedénynek is nevezik. A klasszikus nyers formán kívül vannak mázas változatok is (pl. Korondi), melyek egy különös, egyedi ízt adnak ételeinknek. Nemcsak csirke, pulyka süthető benne, de töltött káposzta készítésére is kiváló.
Hozzávalók:
1/2 fej édes káposzta
1 kg krumpli
3-4 szál sárgarépa
csirkecombok
só, bors, kakukkfű
ételízesítő
egy pici olaj
Elkészítés:
Először a káposztát csíkokra szeleteljük, a tál aljára helyezzük, megszórjuk egy kevés sóval, borssal, ételízesítővel, majd erre tesszük a meghámozott negyedekre vágott krumplit és a megtisztított, karikára vágott sárgarépát, szintén fűszerezzük ételízesítővel, s egy pici sóval.
Erre ráhelyezzük a fűszerezett csirkecombokat, amit megszórunk egy kevés kakukkfűvel, ételízesítővel és meglocsoljuk egy kevés olajjal.
A tálat lefedjük és kb. 1,5 óra hosszáig sütjük a sütőben kb. 200 fokon, addig, amíg a combok szép pirosra nem sültek.
Népszerű cikkek a rovaton belül
Ha unod a lecsót, inkább grillezd a paprikát!
Méhpempő, az élet elixir
Kókuszzsír, az egészséges főzés alapja
Padlizsánkrém: Egészséges, finom és gyorsan elkészíthető
Cseresznye lekvár
Sztrapacska
Fehérboros-fokhagymás csirkecomb
Amerikai almás pite
Töltött alma