Ez a lángos tészta egy hétig is eltartható hűtőben, így a kívánt reggel csak ki kell sütni frissen, és kész is!
Hozzávalók:1 kg liszt, 1 tejföl, 1 élesztő, fél liter tej, 1 tojás, só.
A hozzávalókat lazán összekeverni, az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsolni. Mikor szépen összeállt a tészta, olajos zacskóba tenni, és mehet be a hűtőbe. Ott 24 órát kell pihennie, míg megkel, aztán egy hétig is elvan ott. Mikor lángost szeretnénk enni, olajos kézzel szakítunk belőle egy darabot. Ezt kézzel nyújtogatjuk az általunk megfelelő nagyságúra, formájúra és forró olajban kisütjük.
Jó étvágyat hozzá!
(Fél adagot szoktam venni, mert így is bőséges!)
Népszerű cikkek a rovaton belül
Ha unod a lecsót, inkább grillezd a paprikát!
Méhpempő, az élet elixir
Kókuszzsír, az egészséges főzés alapja
Padlizsánkrém: Egészséges, finom és gyorsan elkészíthető
Cseresznye lekvár
Sztrapacska
Fehérboros-fokhagymás csirkecomb
Amerikai almás pite
Töltött alma