Az ananász kiváló C-vitamin forrás. Az ananász egyike a legnépszerűbb tengerentúli gyümölcsöknek. Számos jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre, mindemellett roppant finom. Termése C-vitaminban gazdag, így nagy szerepe lehet az immunrendszer erősítésében. Megtalálható benne a bromelin nevű enzim, amely elősegíti és megkönnyíti a fehérjék emésztését.
Ma már szerencsére nem csak konzerves termék formájában, hanem friss gyümölcsként is megvásárolhatjuk szinte minden élelmiszerüzletben.
Az ananász tápanyagtáblázata
| TÁPANYAG | MENNYISÉG |
| Víztartalom (g) | 65 |
| Energia (kcal) | 129 |
| Fehérje (g) | 0,83 |
| Zsír (g) | 0,36 |
| Szénhidrát (g) | 34 |
| Kalcium (mg) | 25 |
| Vas (mg) | 2,5 |
| Foszfor (mg) | 27 |
| Kálium (mg) | 320 |
| Nátrium (mg) | 1,05 |
| C-vitamin (mg) | 62 |
