
Fotó: agrarkapu.hu
A török eredetű ételt, valószínűleg a déli területek felől érkező vándorkereskedők hozták magukkal a debreceni piacra, majd a város céhes mesterei helyi sajátosságot fejlesztettek ki.
A hagyományosan boglyakemencében, cserépedényben saját levében fövő töltött káposzta, apró káposzta nélkül, füstölt kolbásszal és szalonnával ízesítve készül, tetején degrasszált rántással.
Fotó: agrarkapu.hu
Népszerű cikkek a rovaton belül
Kolbásztök receptek
Ha unod a lecsót, inkább grillezd a paprikát!
Méhpempő, az élet elixir
Kókuszzsír, az egészséges főzés alapja
Padlizsánkrém: Egészséges, finom és gyorsan elkészíthető
Cseresznye lekvár
Sztrapacska
Fehérboros-fokhagymás csirkecomb
Amerikai almás pite