A tengeri herkentyűk kedvelői partyra, de ünnepi alakalomra is elkészíthetik a koktélrákból készült salátát. Igazán fiatalos, és divatos étel! (tovább…)
Konyha
Lehet nem is hallottál a gesztenyelisztről, hiszen nem elterjedt. Főleg a gluténproblémákkal küzdők, és gluténmentes diéta kedvelői használják. Megmutatjuk honnan...
Nyár elején nagy hagyománya van a bodzaszörp készítésnek, ehhez a tányérokból állóvirágzatát használják fel. Kevésbé köztudott, hogy a nyár végén...
A főként Debrecen környékén ismert tájjellegű ételt rendszerint kenyérsütéskor készítették. (tovább…)
A cívisek az országban az elsők között létesítettek húsételeket is készítő mészáros és hentes céheket. Az Európa szerte jól ismert,...
A török eredetű ételt, valószínűleg a déli területek felől érkező vándorkereskedők hozták magukkal a debreceni piacra, majd a város céhes...
A birkapörkölt hagyományos hajdúsági étel, mely a helyi emberek első számú ünnepi eledele. A Hortobágy őshonos tenyésztett állatából, a rackajuhból...
A hortobágyi húsos palacsinta egy meleg előétel, mely Hajdú-Bihar megye magyaros éttermeiben szinte mindig megtalálható. (tovább…)
Hajdú-Bihar megye régi tájjellegű pásztorétele, melyet valószínűleg a Hortobágyi csikósok készítettek először. Öhönnek, vagy öreglebbencsnek is nevezik. (tovább…)