Az adventi időszakban érdemes ezt a sütés nélküli narancsos sütit elkészíteni. Alig van vele munka, de a végeredmény tökéletes. Gluténmentes,...
Konyha
Egy óriási kalóriabomba, de Húsvétkor lehet a család és a gyerekek kedvence! (tovább…)
Egy igazi téli étel, mely rengeteg módon készíthető el. Többnyire savanyított káposztából készül, amit általában télen fogyasztunk, ráadásul elkészítéséhez főleg...
Aki csípősen szereti, tehet bele egy kis chilipaprikát is ebbe a relatíve gyorsan elkészíthető ételbe! (tovább…)
Bármilyen darált húsfajtából készíthetjük, legyen az marha, sertés, pulyka vagy csirke. Rizzsel vagy torilla chips-szel tálalható. Nagy előnye, hogy bonyolult...
A tengeri herkentyűk kedvelői partyra, de ünnepi alakalomra is elkészíthetik a koktélrákból készült salátát. Igazán fiatalos, és divatos étel! (tovább…)
Lehet nem is hallottál a gesztenyelisztről, hiszen nem elterjedt. Főleg a gluténproblémákkal küzdők, és gluténmentes diéta kedvelői használják. Megmutatjuk honnan...
Nyár elején nagy hagyománya van a bodzaszörp készítésnek, ehhez a tányérokból állóvirágzatát használják fel. Kevésbé köztudott, hogy a nyár végén...
A főként Debrecen környékén ismert tájjellegű ételt rendszerint kenyérsütéskor készítették. (tovább…)
A cívisek az országban az elsők között létesítettek húsételeket is készítő mészáros és hentes céheket. Az Európa szerte jól ismert,...
A török eredetű ételt, valószínűleg a déli területek felől érkező vándorkereskedők hozták magukkal a debreceni piacra, majd a város céhes...
A birkapörkölt hagyományos hajdúsági étel, mely a helyi emberek első számú ünnepi eledele. A Hortobágy őshonos tenyésztett állatából, a rackajuhból...
A hortobágyi húsos palacsinta egy meleg előétel, mely Hajdú-Bihar megye magyaros éttermeiben szinte mindig megtalálható. (tovább…)
Hajdú-Bihar megye régi tájjellegű pásztorétele, melyet valószínűleg a Hortobágyi csikósok készítettek először. Öhönnek, vagy öreglebbencsnek is nevezik. (tovább…)